Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Temmuz 2022 Cumartesi

Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar







Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi


Malzemeler

Hamuru için

10 bardak un

4 yumurta

4 bardak ılık su

Tuz

İç malzemeler


1 kg kıyma

3 ortaboy soğan

Maydanoz (İsteğe bağlı)

Nane

Pul biber

Kara biber

Tuz




Mantı (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamurun hazırlanışı

9 bardak un yumurta tuz su güzelce yoğrulur.

Kalan 1 bardak un da hamura yedirilerek çok katı kıvamda hamur elde edilir.


Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi


Mantı hamuru ne kadar sert olursa o kadar güzel açılır. Hamur 5 bezeye bölünüp üzeri kapatılarak dinlendirilir.

İç malzemesi için soğanlar rendelenir maydanoz nane (ben taze nane kullandım) ince ince kıyılır baharat ve tuz eklenip kıymayla harmanlanır.

Hamur açılacak uygun bir yere azcık un serpilir. Dinlenen bezeden bir tanesi merdane yardımı ile hazır yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır.

(Yufka büyütüldükçe üst yüzeyine un fazla serpilmesin yapıştırmak zor olur)

Açılan yufka küçük kareler olacak şekilde kesilir. Her kare içine hazırlanan içten konup hızlı hızlı kapatılır. ( yufka kurumasın yoksa kapanmaz )








Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanır.

Hazırlanan mantıları ister haşlayıp sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilir, isterseniz de derin dondurucuya atabilir sonra tüketebilirsiniz.

Derin dondurucuya önce düz bir tepside dizili olarak atıp ön bir dondurma yapıp ( poşetlendiğinde birbirine yapışmaması için) daha sonra poşetleyebilirsiniz.

Afiyet olsun ☺










Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments