Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi
Malzemeler
Hamuru için
10 bardak un
4 yumurta
4 bardak ılık su
Tuz
İç malzemeler
1 kg kıyma
3 ortaboy soğan
Maydanoz (İsteğe bağlı)
Nane
Pul biber
Kara biber
Tuz
Mantı (Derin Dondurucuya Koymak İçin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamurun hazırlanışı
9 bardak un yumurta tuz su güzelce yoğrulur.
Kalan 1 bardak un da hamura yedirilerek çok katı kıvamda hamur elde edilir.
Derin Dondurucuya Koymak İçin Mantı Tarifi
Mantı hamuru ne kadar sert olursa o kadar güzel açılır. Hamur 5 bezeye bölünüp üzeri kapatılarak dinlendirilir.
İç malzemesi için soğanlar rendelenir maydanoz nane (ben taze nane kullandım) ince ince kıyılır baharat ve tuz eklenip kıymayla harmanlanır.
Hamur açılacak uygun bir yere azcık un serpilir. Dinlenen bezeden bir tanesi merdane yardımı ile hazır yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır.
(Yufka büyütüldükçe üst yüzeyine un fazla serpilmesin yapıştırmak zor olur)
Açılan yufka küçük kareler olacak şekilde kesilir. Her kare içine hazırlanan içten konup hızlı hızlı kapatılır. ( yufka kurumasın yoksa kapanmaz )
Diğer bezelerde aynı şekilde hazırlanır.
Hazırlanan mantıları ister haşlayıp sos ve sarımsaklı yoğurtla servis edebilir, isterseniz de derin dondurucuya atabilir sonra tüketebilirsiniz.
Derin dondurucuya önce düz bir tepside dizili olarak atıp ön bir dondurma yapıp ( poşetlendiğinde birbirine yapışmaması için) daha sonra poşetleyebilirsiniz.
Afiyet olsun ☺
Hiç yorum yok:
comments