Dondurucuda Yaprak Sarma
2 KİLO YAPRAK
HAŞLAMAK İÇİN SICAK SU
İÇ HARÇ
500 GRAM KIYAM
2 BÜYÜK KURU SOĞAN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
1 SU BARDAĞI BULGUR
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
DOMATES SUYU
TUZ
İSTENİLEN BAHARTLAR
ZEYTİN YAĞI
SU
1 BAĞ İNCE DOĞRANMIŞ MAYDANOZ ,
DEREOTU TAZE NANE
TÜM MALZEMEYİ ÇİĞ KARIŞTIR
POŞETLE SAR
BUZLUĞA AT
PİŞİRMESİ:
BUZLUKTAN ÇIKARTILIR
BUZLU ŞEKİLDE TENCEREYE ALINIR
YARIM SU BARDAĞI SU
1,5 TATLI KAŞIĞI TUZ
OCAĞANIN ÜZERİNE ALINIR
SOS İÇİN:
DOMATES SUYU
1 YEMEK KAŞIÜI BİBER SALÇASI
ZEYTİN YAĞI
SU VE TUZ
KARIŞTIRLIR
KAYNAYINCA TENCENİN ÜZERİNE GEZDİR
SOSUYLA BİRLİKTE PİŞİR
YUMUŞAYINCA ALTINI KAPAT
SICAK SICAK SERVİS YAP
KOLAY GELSİN
Hiç yorum yok:
comments