Dondurucu da kabak saklama tarifi
Hayırlı huzurlu mutlu günler dilerim selamlar herkese,
Cebel yaylasından gelen o eşsiz güzellikte ki babak difrizde yerini aldı, ister böyle bir organik kabak yada başka model farketmez elinizde olursa mutlaka bu tarife göre difrize ekleyin inşallah .
Miktar belirtsemde siz kendi kabağınıza göre malzemeyi ayarlarsınız, ev.lezzetim
4 -5 kg kilo kadar kabak
1 buçuk kg domates
1 buçuk yemek kaşığı tuz
Yıkanmış kurutulmuş kabaklar küp küp doğranır domatesler kabukları soyulur küp doğranır şimdi geniş tencereye domates alınır domates
kaynayınca tuz atılır hemen ardından küp doğranmış kabaklar eklenir iyicene karıştırılır kaynadıktan hemen sonra ocak kapanır tepsiye alınır iyicene soğutulur şimdi istenilen miktarda buzdolabı poşetine koyulur ve havası alınır difrize yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
comments