ORDU'muzun yöresel lezzeti CEVİZLİ PAKLU 👌BU eşsiz lezzeti kaçırmayın 😋😋
👉 Detaylı yapılışını şuan YouTube Yurdagülce lezzetler'denden izleyebilirsiniz☺️
Profilimin altında linkimi tıklayıp izleyebilirsiniz
♥️♥️Beğeni ve yorumlarınızı eksik etmeyiniz♥️♥️♥️ yurdagulce_lezzetler
Herkese selamlar olsun 🌹🌹 Hazırlamış olduğum bu cevizli paklularımız bizim yöresel lezzetimizdir.Atıştırmalık olarak çayın kahvenin yanında enfes bir lezzet.Mutlaka yapıp denemenizi tavsiye ederim 👍 Biz özellikle kuru yufka sonrası odun ateşinde sacda çokça yapıp daha sonra tüketiriz 😋Difrize koyup istediğiniz zaman çıkartıp yiyebilirsiniz.👌 Yapıp bana güzel yorum ve beğeni yaparsanız sevinirim 😊🌹🌹🌹🌹 Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin ve afiyetler olsun ♥️♥️
PAKLU YAPILIŞI⬇️
7 su bardağı un
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
iç malzemesi için;
5 su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 buçuk su bardağı şeker
Açmak için un
Yapılışı;
İlk olarak un, su ve tuz karıştırılıp yoğurulur ve 15-20 dk. dinlendirilir.Daha sonra cevizden büyük bezeler koparıp yuvarlayalım.Benden 19 adet beze çıktı.
Daha sonra üzerine bez örtelim ve yufkaları açıp yufkanın yarısına kadar iç malzemesi cevizden serpelim.Videodaki gibi şekil vererek kapatalım.İki üç tane yaptıktan sonra kızgın olan tavamıza alalım ve altı kısık ateşte ağır ağır pişirelim.Diğer yufkaları açtıkça tavamızın boş olan yerlerine koyalım ve pişirmeye devam edelim.
❗❗ püf noktası olarak pişen paklularımızı poşete koyarak kurumasını önleriz.
Vudeomu izledikten sonra güzel yorum ve beğenilerinizi eksik etmeyin 😊
Hiç yorum yok:
comments