PASTANE USULU ISLAK KEK - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Eylül 2022 Pazartesi

PASTANE USULU ISLAK KEK

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 




Harika bir ıslak kek gelsin sizler için.
.
Belki çalışanlar bugün evdedirler ve yapmak isterler birazdan tarifide eklicem.
.
Arkadaşlar bu güzel tarifleri sizler için yapip çekiyorum ama sayfamin begenisi ve yorumu o kadar azki 😔tarif yapip atmaya korkar oldum 😔lütfen videolarimi gorenlerin nokta dahi olsa begeni ve yorum yapmalarini bekliyorum ki banada yapip cekme gucu gelsin.herkese kocaman sevgiler.....
Daha once yediklerinizden cok farkli bir lezzet .
.
PASTANE USULU ISLAK KEK turkan_oktay

.
Keki için;

4 adet yumurta
1,5 su bardağı süt
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 -2 su bardağı kadar un
Sosu için;





3 su bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı

Geniş bir kabın içerisine öncelikle yumurtalarımızı kıralım, şekerimizi de ilave ederek mikserle 5 dk kadar çırpalım. İyice beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpma işlemine devam edelim.
Ardından diğer malzemelerimizi de ekleyerek çırpalım. Kekin kıvamında ve akışkan olması gerekiyor.
Dikdörtgen borcamımızı margarin ile yağlayıp kek harcımızı dökelim ve 180 derecelik fırında kızarana ve içi çekene kadar pişirelim.
Kekimiz pişe dursun hemen sosumuzu hazırlayalım. Orta boy tenceremize sütümüzü, yağımızı, kakaomuzu, şekerimizi ekleyerek karıştırıp göz göz olana kadar pişiriyoruz, soğuması için bekletelim.
Kekimiz piştikten sonra fırından çıkarıp ilk sıcaklığı gidene kadar bekletip dilediğimiz büyüklükte keselim ve en son sosumuzu döküp üzerini dilediğimiz gibi süsleyip servise hazır hale getirelim.
Ben üzerine ayrı puding yapıp o şekilde servis yaptım. Sizde isterseniz bu şekilde yapabilirsiniz (dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi ile de süsleyebilirsiniz) yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin diyorum. Afiyet olsun





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments