Sponsorlu Bağlantılar
PRATİK ACMA
1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 su bardağı sıvı yağ1 paket toz maya2 yumurta sarıları dışına beyazları içine1 tatlı kaşığı tuz3 yemek kaşığı tozşekerAldığı kadar un kontrollü
Hazırlanışı
Öncellikle su ve sütü hafif ısıtıyoruz ve geniş bir kaba alıyoruz .Üzerine kuru mayayı ilave ediyoruz beş dakika kadar tahta kaşıkla karıştırıyoruz.Sonra şeker tuz yumurta aklarını ve sıvı yağı ekleyelim yavaş yavaş un takviyesi yapalım kulak memesi kıvamından biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.Yaklaşık 5-6 (200 ml) su bardağı un kullandım ben.İyice yoğurduğumuz hamuru üzerini strecleyip bir bezle örtelim ılık bir yerde bi saat kadar mayalıyalım.Sonra mayalanan hamurdan parçalar alıp elimizle önce uzunlamasına yayalım.Sonra bir birine dolayıp simit sekli verelim. Yağılı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı ve susam ekleyip yarım saat kadar daha tepside mayalandıralım.180 dereceli fırında kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkınca üzerini nemli bir bezle kapatıp ılıyana kadar dinlendirelim 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments