Çikolatalı Tart - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Şubat 2019 Salı

Çikolatalı Tart

Sponsorlu Bağlantılar






Sponsorlu Bağlantılar
ÇİKOLATALI TART TARİFİ
Malzemeler
Tart hamuru için (28 cm.lik tart kalıbı)
250 gr un ( 2 su bardağına yakın)
120 gr  tereyağı
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı soğuk su
1 paket vanilya
Dolgu kreması için
3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı şeker
50.gr tereyağı
80 gr.” bitter çikolata
100 gr. labne peyniri (2 yemek kaşığı dolusu)
Çikolatalı Tart Nasıl Yapılır?
Soğuk tereyağını ve unu robottan geçirin. Robotunuz yoksa tereyağını rendeleyip unla beraber, parmak uçlarınızla bütünleşene kadar karıştırın.
Pudra şekeri, soğuk su, yumurta sarısı ve vanilyayı ekleyip yoğurun. Sertçe bir hamur elde edin.
Bir poşetin tek yan ve alt tarafını keserek açın. Arasında hamuru  merdaneyle yarım cm kalınlığında açın.
Açtığınız hamuru tart kalıbınızın içine yerleştirin. Fazlalık kısımları  alıp düzeltin. Çıkan fazlalıkları yine streçh arasında incecik açıp tartın orta kısmına serin ve elinizle bastırarak yamayı kapatın.
Plastik bir çatalla hamurun taban kısmına delikler açın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün. Pembeleştiği zaman fırından alın.
Krema için, çikolata ve labne peyniri dışındaki tüm malzemeleri karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra diğer malzemeleri de ekleyin ve 2 dakika kadar çırpın. Çok katı olursa azıcık süt ilave ederek kıvamı açabilirsiniz.
Kremayı tartın orta kısmına döküp yayın.
Üzerini çikolata parçaları ve antep fıstığıyla süsleyin. Nar taneleri de iyi olur fakat ben evde olmadığı için elma kabuklarını küçük doğrayıp süsledim.
Tartı dolaba koyup, en az 2 saat dinlendirin. Dilimleyerek servis edin.
Afiyet şifa olsun!cahide_sultan 'a tesekkurler.




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments