BÖĞÜRTLEN SOSLU SÜSLÜ MUHALLEBİ ~
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 dolu yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 bütün yumurta
1 yemek kaşığı teremyağ
1 paket vanilya
Üzeri İçin ;
1 çay bardağı böğürtlen (veya istediğiniz bir meyve suyu)
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı nişasta
Hindistan cevizi
File fıstık
Bitter çikolata
Hazırlanışı
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı koyun içine bütün bir yumurtayı da koyduktan sonra çırpıcıyla bunları iyice çırpın.Daha sonra ocağın üzerine alıp altını yakın kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.Kaynadıktan sonra kapatıp içine teremyağ ve vanilyayı koyup iyice karıştırın. Ben ortası boş olan muffin kalıplarına muhallebi mi doldurdum siz isterseniz silikon olan muhallebi kalıpları var bunlara da koyabilirsiniz veya küçük kaselere koyup doldurabilirsiniz.Muhallebiyi kalıplara pay ettikten sonra en az 4 saat buzdolabında soğumasını bekleyin iyice dinlenmiş olan muhallebiyi kalıplardan çıkarıp etrafına hindistan cevizi veya fıstıkla kaplayalım ve tepsiye yerleştirelim.Sos tenceresine böğürtlenleri şeker ve nişastayı koyup bir çay bardağı su ilave ederek kaynayıncaya kadar karıştırın.Sıcak sıcak muhallebinin üzerine birer kaşık koyun tekrar buzdolabına kaldırıp 1 saat kadar dinlendirin daha sonra servis yapın. .
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments