Buzluk Poşetinde Yumuşacık Poğaça
Sponsorlu Bağlantılar
🔹 Bir çay bardağı kılık süt🔹Bir çay bardağı İlık su🔹 Bir çay bardağı sıvı yağ🔹 Bir adet yumurta (Beyazı içine sarısı üstüne sürülecek)🔹 İki çorba kaşı toz şeker🔹 Bir çay kaşığı tuz 🔹Yarım paket yaş maya veya 1.5 tatlı kaşıı Stant maya. 🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹 yapılışı. Buzluk poşetin içerisine süt, su, sıvı yağ, yumurta akı, tozşeker Ve mayayı buzlu poşetin içine alarak karıştıralım daha sonra unu ve tuzu da ilave edip poşetin içinde yoğuralım. Sıcak bir ortamda üzerini örterek 1.5 saat dinlendirin veya mayalama işlemini daha hızlandırmak isterseniz fırınınızı 50°’yi açarak hamurunuzu fırın içinde yarım saat içinde mayalaya bilirsiniz bu şekilde daha hızlı kapanacaktır. Mayalanan hamuru unlanmış tezgaha alın ve fırın kalıbınıza göre bezeler haline getirerek elinizle biraz açın ve istediğiniz iç harcı koyarak tepsinize yerleştirelim ben papatya formu vermek istedim de kelepçeli kalıp kullandım. Tepsiye dizdikten sonra tepsi mayası için 30 dakikaZamanınız varsa 40 dakika üzeri örtülü bir şekilde dinlendirin. Tepsi mayasından sonra iki katına Kadar kabaracak tır ayırmış olduğumuz yumurta sarısını üzerine sürerek ister çörekotu ister Susam serperek 200° lik fırına koyarak pişirebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun.. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments