Kek için malzemeler
Sponsorlu Bağlantılar
3 yumurtaYarim subardagi toz şeker
3 yemek kaşığı dolusu un
2 yemek kaşığı kakao
Yarim paket kabartma tozu
Kreması için gerekenler
1 paket kremşanti
2 yemek kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı hindistan cevizi
Üzeri için
1paket krema
1 paket çikolata 80gr (ben 1 paket bitter 1 paket sütlü çikolata)kullandım ama 1 paket yeterli olur.
Kekini ıslatmak için 1 çay bardağı süt.
HAZIRLANIŞI ❣Ilk önce kekini yapmakla başlayalım.yumurta ve şekeri rengi iyice acılana kadar3.4 dk.çırpın ve kuru malzemeleri ekleyerek kısa bir süre mikserle çırparak 24 cm lik kalıba harcı dökün( kalıbın altına yağlı kağıt sermeyi unutmayalım) ve önceden ısınmış 170 derecelik fırınada 20.25 dakikada pisirin.keki piştigini anlamak için kurdan testi yapın ve temiz çıkıyorsa kekiniz pişmiş demektir.firindan çıkararak soğutun.cemberli kalib8niz varsa kekinizi oraya aln sekli daha düzgün olacaktır. Kekin üzerini kurdanla delikler açarak sütle islatin ve kenarda bekletin. ❣Orta katı yani kremamız için kremsantiyi çırpın daha katilasmadan içine pudra şekeri ekleyerek tekrar katılaşana kadar cirpin ve içine hindistan cevizini ekleyin kıvamı ne civık nede çok katı olmamalı ( bu harçtan çok az ayırarak üzerini süsleyebilirsiniz) kekin üzerine ekleyerek her tarafa eşit olacak şekilde yayın.❣ocakta kaynayan suyun üzerine büyük bir kase alarak karmayı ısıtın ama dikkat edin kaynamasın, krema ısınınca içine parçalara böldüğüm çikolataları ilave ederek eriyene kadar karıştırın. Çikolata sosu ılıyınca onuda kalıba ilave dedin ve dolapta 1gece beklettikten sonra servise alabilirsiniz👌mutlaka denenmesi gereken tariflerden yapacak olanlara şimdiden AFİYET OLSUN 💟 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments