Sponsorlu Bağlantılar
Ananaslı Kek
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1/2su bardağı süt
1/2 su bardağı konservede çıkan ananas suyu
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı esmer şeker
10 dilim konserve ananas
3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kiraz şekerlemesi ve ya her hangi bir meyve
elepçeli kek kalıbının tereyağımızı eritip tabanına yayın. Bolca esmer şekeri üzerine serpiştirin. Ananas dilimlerini kalıbın içine yan yana dizin. Yumurtalarla şekeri mikserle köpürünceye kadar çırpın.Ayçiçeği yağı, sütü ,ananas suyunu, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru kalıba aktarıp 180 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika oda ısısında beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Ananasların orta kısımlarına kiraz şekerlemeleri yerleştirip servis yapın.not:benim kiraz şekerlemem yoktu ortasına ahududu koydum 🤗afiyet şifa olsun 👍 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments