Fırında Etli Patates Türlü
1kg hafif yağlı kuşbaşı et.
1adet iri soğan.
2adet yeşil biber.
1adet kapya biber.
1adet büyük boy havuç.
Tuz,karabiber ,pulbiber,kekik,zeytinyağı,1yemek kaşık salça.
Yeterince su..
Etler tencereye konur,üzerine 1litre kadar su ekleyip etler lokum kıvamını alana dek pişirilir .
Soğan yemeklik doğranır,etin üzerine konur.
Havuç resimde görüldüğü gibi kesilip etin üzerine konur salçası ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir .
Suya ihtiyaç duyulursa su eklenir,etler,soğan ve havuç su içerisinde pişmesi gerekir.
Fırın tepsisine çiğden elma dilimi patatesler doğrayıp konur.
Aralarına yeşil ve kapya biber kesilip konur.
Pişen et,soğan ve havuçun suyuna tuz ve baharatlar ekleyip göz kararı zeytinyağı ekleyip karıştırılır ..
Suyu ile beraber tepsiye patates ve biberlerin üzerine dökülür .
Karıştırılıp üzerine yağlı kağıt yada folyo serilip 200 d,ilk 20 dakika kadar kapalı bi şekilde pişirilip kağıdı çıkartılıp patates ve etin biraz kızarması sağlanır..
Yemeğimiz fırın lezzetini almıştır,yapanlara kolay gelsin.Tarifi için 'na tesekkurler.
1kg hafif yağlı kuşbaşı et.
1adet iri soğan.
2adet yeşil biber.
1adet kapya biber.
1adet büyük boy havuç.
Sponsorlu Bağlantılar
3adet orta boy patates.Tuz,karabiber ,pulbiber,kekik,zeytinyağı,1yemek kaşık salça.
Yeterince su..
Etler tencereye konur,üzerine 1litre kadar su ekleyip etler lokum kıvamını alana dek pişirilir .
Soğan yemeklik doğranır,etin üzerine konur.
Havuç resimde görüldüğü gibi kesilip etin üzerine konur salçası ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar pişirilir .
Suya ihtiyaç duyulursa su eklenir,etler,soğan ve havuç su içerisinde pişmesi gerekir.
Fırın tepsisine çiğden elma dilimi patatesler doğrayıp konur.
Aralarına yeşil ve kapya biber kesilip konur.
Pişen et,soğan ve havuçun suyuna tuz ve baharatlar ekleyip göz kararı zeytinyağı ekleyip karıştırılır ..
Suyu ile beraber tepsiye patates ve biberlerin üzerine dökülür .
Karıştırılıp üzerine yağlı kağıt yada folyo serilip 200 d,ilk 20 dakika kadar kapalı bi şekilde pişirilip kağıdı çıkartılıp patates ve etin biraz kızarması sağlanır..
Yemeğimiz fırın lezzetini almıştır,yapanlara kolay gelsin.Tarifi için 'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments