Burma Tatlı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

18 Haziran 2019 Salı

Burma Tatlı

Sponsorlu Bağlantılar
BURMA TATLISI
✔️1 yumurta
✔️1 çay b. süt
✔️1 çay b. su
✔️1 çay b.sıvı yağ
✔️50 gr eritilmiş tereyağı veya margarin
Sponsorlu Bağlantılar
✔️yarım paket kabartmatozu
✔️2 çorba kaşığı sirke
✔️bir fiske tuz
✔️aldığı kadar un yumuşak bir hamur olacak(5 su bardağı ekledim)
➡️su bardağı ölçüm 200 ml
çay bardağı ölçüm 125 ml





👉içi için 400 gr dövülmüş ceviz
👉açmak için mısır veya buğday nişastası
👉üzeri için isterseniz terayağı veya sıvıyağı ile karıştırıp dökün(tereyağının köpük kısmını alın mutlaka) ister sade sıvıyağ dökün tercih sizin ben sıvıyağ döktüm hiç ısıtmadan
👉şerbeti için
✔️4 su brdğ şeker
✔️4 su brdğ su
✔️bir dilim limon
Ocağa alınıp şeker eriyene kadar karıştırılır kaynamaya başlayınca altını kısıp 20-25 dk kaynatalım
🌺 bütün malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur unlanmış bir tepsiye cevizden biraz büyük bezeler yapılıp dizilir (15 beze yaptım)üstü kapatılıp bir saat kadar dinlendirilir bezeler bol nişastayla açabildiğiniz incelikte açılır(nişastayı ilk açtığınızda bol kullanın sonradan fazla serpmeyin) yufka ortadan ikiye kesilir her yerine gelecek şekilde ceviz serpilir varsa daha ince bir oklavayla yuvarlak kısımdan çok sıkı olmayacak şekilde sarılır ve her iki taraftan yufka ortaya doğru şıkıltırılır böylece büzme işlemi sağlanır, oklavadan çıkarılır istenen boyutta kesilir(kesmedende yerleştirebilirsiniz)tepsiye yanyana dizilir bütün hamurlar bitince her yerine gelecek şekilde yağ gezdirilir ,fırın derecesi çok yüksek olmasın dışı pişer içi hamur kalır 170 veya 160 dercede pişirin 🌸tepsi soğuk olsun şerbeti ilk sıcaklığı çıkınca dökelim,şerbetini çekince servise hazırdır😋deryadan_tarifler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments