Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
🍪125 gr margarin veya tereyağı(oda ısısında ben teremyağ kullandım)
🍪yarım çay brdğ sıvıyağ(küçük çay brdğ)
🍪1 çay brdğ pudra şekeri(küçük çay brdğ)
🍪1 yumurta(sarısı içine akı dışına)
🍪2 yemek kşğ tepeli nişasta
🍪1 çay kşğ silme kabartma tozu
🍪3 su brdğ kadar un(kontrollü ekleyin)
🍪bir su brdğ iri çekilmiş fındık
🍪üzeri için;ben 80 gr sütlü çikolata ve 2 tatlı kşğ kahvaltılık çikolata kullandım
🍪isteğe bağlı çikolata üzerine bütün fındık
☕️Yağları,pudra şekerini,yumurta sarısını,kabartma tozunu,vanilyayı yoğurma kabına alalım ve elimizle karıştıralım nişastayı ekleyelim yavaş yavaş un alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım(unu azar ekleyip hamur elimize yapışmadığı an un eklemeyelim yumuşak olsun)
☕️Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 15 dk dinlendirelim
☕️hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım benim yaptığım gibi merdanenin ucuyla veya oklavayla,baş parmağınızla derin çukurlar yapıp tepsiye dizelim
☕️ön yüzünü önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp tepsiye dizelim
☕️önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim(beyaz çıkarmayın hafif kızarınca güzel oluyor)
☕️Fırından çıkan kurabiyelere hiç ellemeden soğumaya bırakalım,üzeri için benvari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşıkla kurabiyelerin çukur kısmına dolduralım ortasına fındık koyalım
☕️Çikolata için iki paket çikolata ister bitter ister sütlü kullanabilirsiniz soğuduğunda donar güzel olur.İsterseniz sadece kahvaltılık çikolata kullanın.Ben her ilisini karıştırıp kullandım tercih sizin😉Marmelat bile olur👍(25 adet oldu)
AFİYET OLSUN❤️ 'e tesekkurler.
🍪125 gr margarin veya tereyağı(oda ısısında ben teremyağ kullandım)
🍪yarım çay brdğ sıvıyağ(küçük çay brdğ)
🍪1 çay brdğ pudra şekeri(küçük çay brdğ)
🍪1 yumurta(sarısı içine akı dışına)
🍪2 yemek kşğ tepeli nişasta
Sponsorlu Bağlantılar
🍪1 paket vanilya🍪1 çay kşğ silme kabartma tozu
🍪3 su brdğ kadar un(kontrollü ekleyin)
🍪bir su brdğ iri çekilmiş fındık
🍪üzeri için;ben 80 gr sütlü çikolata ve 2 tatlı kşğ kahvaltılık çikolata kullandım
🍪isteğe bağlı çikolata üzerine bütün fındık
☕️Yağları,pudra şekerini,yumurta sarısını,kabartma tozunu,vanilyayı yoğurma kabına alalım ve elimizle karıştıralım nişastayı ekleyelim yavaş yavaş un alarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım(unu azar ekleyip hamur elimize yapışmadığı an un eklemeyelim yumuşak olsun)
☕️Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında 15 dk dinlendirelim
☕️hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayalım benim yaptığım gibi merdanenin ucuyla veya oklavayla,baş parmağınızla derin çukurlar yapıp tepsiye dizelim
☕️ön yüzünü önce yumurta akına sonra fındığa bulayıp tepsiye dizelim
☕️önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirelim(beyaz çıkarmayın hafif kızarınca güzel oluyor)
☕️Fırından çıkan kurabiyelere hiç ellemeden soğumaya bırakalım,üzeri için benvari usulü erittiğimiz çikolatayı kaşıkla kurabiyelerin çukur kısmına dolduralım ortasına fındık koyalım
☕️Çikolata için iki paket çikolata ister bitter ister sütlü kullanabilirsiniz soğuduğunda donar güzel olur.İsterseniz sadece kahvaltılık çikolata kullanın.Ben her ilisini karıştırıp kullandım tercih sizin😉Marmelat bile olur👍(25 adet oldu)
AFİYET OLSUN❤️ 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments