Sarı Burma - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Haziran 2019 Pazartesi

Sarı Burma

Sponsorlu Bağlantılar
Sarı Burma
MALZEMELER:
2 yumurta
1 çb süt
3 kaşık yoğurt
1çk sirke
Sponsorlu Bağlantılar
1/2 çb sıvı yağ
1 kabartma tozu
Alabildiğince un
Bir buçuk kilo ceviz
100 gr tereyağı
100 gr margarin
1 çb sıvı yağ
ŞERBETİ İÇİN;
3 bardak şeker
3 bardak su
1 dilim limon






YAPILIŞI:
Ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır. İyice yoğrulan hamur bir saat dinlendirilir. Hamurlar küçük bezeler haline getirildikten sonra merdane ve oklava yardımıyla açılır. Açılan küçük bezelerden 2’şer tane üst üste arasına nişasta serpilir. Çok ince yufka halinde açılır. Üzerine bol ceviz serilir en ince oklava ile büzülür. Bütün hamurlar bu şekilde açılır. Tepsiye dizilir. sonra tereyağı margarin ve sıvı yağ tamamen eritildikten sonra üzerine dökülür 160 derecelik fırına verilir. Üzerine kızarana kadar pişirilir. Baklava soğuduktan sonra sıcak şerbet üzerine dökülürayteninhamurdunyasi'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments