Sponsorlu Bağlantılar
TATAR MUTFAĞINDAN MEŞHUR ETLİ GÖBETE
Faydali BILGILER:
✔Bugün Sizlere Tatar Mutfaginin en Kidemli Böregi Göbete tarifini Sunmaktan mutluyum.
✔Çıtır Çıtır müthis bir Lezzet.
✔Mayasiz oldugu icin yapimi pratik ve kat kat oluyor.
✔Göbetenizi Kiymali,Peynirli,Tavuklu,Patatesli olarakta Yapabilirsiniz hepsi Nefis olur.
✔Bitmis Göbetenizi pisirmeden buzluga atabilir gerektugi zaman cikarip buzu cözüldükten sonra Firinlayabilirsiniz.
✔Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml çay bardağı
34 cm Tepsi
🔹️1 yumurta
🔹️1 cay bardağı Ilik su
🔹️1 cay bardağı Yogurt
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
🔹️1,5 cay kaşığı Tuz
🔹️1 cay kaşığı Kabartmatozu
🔹️1 tatli kaşığı Sirke (üzüm veya elma olur)
🔹️7 cay bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen)
Kiymali Harc:
🔹️350 gr Kiyma
🔹️1 büyük Kurusogan
🔹️3 tane yesil sivribiber
🔹️1 tatli kaşığı Salca
🔹️1 tatli kaşığı Tuz
🔹️Aci pulbiber
🔹️Karabinber
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
Ara Katlar icin:
🔹️100 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
Yüzeyi icin:
🔹️1 Yumurta Sarısı
🔹️1 tatli kaşığı Süt
Pisme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 210°Fırında yaklaşık 40/45 dakika Pişicek.
Kolay gelsin 🌷 'ya tesekkurler.
Faydali BILGILER:
✔Bugün Sizlere Tatar Mutfaginin en Kidemli Böregi Göbete tarifini Sunmaktan mutluyum.
✔Çıtır Çıtır müthis bir Lezzet.
✔Mayasiz oldugu icin yapimi pratik ve kat kat oluyor.
✔Göbetenizi Kiymali,Peynirli,Tavuklu,Patatesli olarakta Yapabilirsiniz hepsi Nefis olur.
✔Bitmis Göbetenizi pisirmeden buzluga atabilir gerektugi zaman cikarip buzu cözüldükten sonra Firinlayabilirsiniz.
✔Yapicak Arkadaşlarıma Şimdiden Afiyet olsun
Buyrun Malzemeler⤵️
Kullandigim ölçü:125 ml çay bardağı
34 cm Tepsi
🔹️1 yumurta
🔹️1 cay bardağı Ilik su
🔹️1 cay bardağı Yogurt
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
🔹️1,5 cay kaşığı Tuz
🔹️1 cay kaşığı Kabartmatozu
🔹️1 tatli kaşığı Sirke (üzüm veya elma olur)
🔹️7 cay bardağı Un (dikkatli ekleyin lütfen)
Kiymali Harc:
🔹️350 gr Kiyma
🔹️1 büyük Kurusogan
🔹️3 tane yesil sivribiber
🔹️1 tatli kaşığı Salca
🔹️1 tatli kaşığı Tuz
🔹️Aci pulbiber
🔹️Karabinber
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
Ara Katlar icin:
🔹️100 gr Yumuşak Tereyağ
🔹️yarim cay bardağı Sıvıyağ
Yüzeyi icin:
🔹️1 Yumurta Sarısı
🔹️1 tatli kaşığı Süt
Pisme Süresi:
🔹️Önceden ısınmış alt üst ayar 210°Fırında yaklaşık 40/45 dakika Pişicek.
Kolay gelsin 🌷 'ya tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments