Fındıklı Çikolatalı Kurabiye
250 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
Bir fiske tuz
1 vanilya
Yarim su bardağından bir parmak fazla nişasta
Aldigi kadar un
Çay kaşığı ucu ile kabartma tozu
Üzeri için :yumurta beyazı, pirinç fındık
80 gr çikolata ve 1 tatlı kaşığı dolusu nutella vb
Yapilisi :
Tereyağı, sıvı yağ,vanilya, tuz ve pudra şekeri krem kıvamı alıncaya kadar mikserle cirpilir yumurta ilave edip tekrar mikserle cirpilip nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek ele yapismayan yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sekillendirip önce yumurta beyazına sonra fındığa bulayip ortasıni çok büyük olmayacak şekilde derin bir oyuk açılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayıp önceden ısınmış 170 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim tamamen soğumasini beklerken çikolatayi benmari usulü eritelim çikolata sıcakken bir tatlı kaşığı nutella ekleyip karıştırıp erimesini sağlayalım soğuyan kurabiyelerin oyuklarini dolduralım ve soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not:kurabiyelerin oyuklari çok büyük olmasın pişerken genişleme olucaktir
Fırından çıkarınca mutlaka tepside soğumasini bekleyin aksi taktirde dagilabilir. 'e tesekkurler.
250 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağından bir parmak fazla pudra şekeri
Bir fiske tuz
1 vanilya
Sponsorlu Bağlantılar
1 yumurtaYarim su bardağından bir parmak fazla nişasta
Aldigi kadar un
Çay kaşığı ucu ile kabartma tozu
Üzeri için :yumurta beyazı, pirinç fındık
80 gr çikolata ve 1 tatlı kaşığı dolusu nutella vb
Yapilisi :
Tereyağı, sıvı yağ,vanilya, tuz ve pudra şekeri krem kıvamı alıncaya kadar mikserle cirpilir yumurta ilave edip tekrar mikserle cirpilip nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek ele yapismayan yumuşak bir hamur elde edilir hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp sekillendirip önce yumurta beyazına sonra fındığa bulayip ortasıni çok büyük olmayacak şekilde derin bir oyuk açılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayıp önceden ısınmış 170 derece fırında altı pembeleşinceye kadar pişirelim tamamen soğumasini beklerken çikolatayi benmari usulü eritelim çikolata sıcakken bir tatlı kaşığı nutella ekleyip karıştırıp erimesini sağlayalım soğuyan kurabiyelerin oyuklarini dolduralım ve soğuyunca servis edebilirsiniz afiyet olsun
Not:kurabiyelerin oyuklari çok büyük olmasın pişerken genişleme olucaktir
Fırından çıkarınca mutlaka tepside soğumasini bekleyin aksi taktirde dagilabilir. 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments