Hürremin Gözleri Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Kasım 2019 Cuma

Hürremin Gözleri Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
HÜRREMİN GÖZLERİ TATLISI 
Jöleli kısım için:
1 paket kivili jöle
1 kase halka doğranmış kivi
 Muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
3 yemek kaşığı dolusu un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin ya da tereyağ
 




Bu görüntünün oluşabilmesi için önce muhallebi kısmını yaptım. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp ocağa koydum. Karıştıra karıştıra pişirdim. Piştikten sonra vanilya ve tereyağı ekleyip ocağın altını kapattım. Islatılmış silikon kalıba döküp bir gece beklettim. Ertesi gün muhallebiden parça halinde dilimler çıkardım.
 Jöleyi üzerindeki tarife göre hazırlayıp ılıyınca o boşluklara doldurdum. Ve kivi dilimlerini yerleştirdim. 4-5 saatte bu şekilde beklettikten sonra ters çevirip servis yaptım  Sizde denerseniz fotoğraflarınızı beklerim 😍 Afiyet olsun 🎈muhallebinindibi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments