Pişmaniye Kurabiye
Malzemeler
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı Mısır nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üstüne bulamak için
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Hamur için un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin. 180 derece de çatlayıp altı pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz karıştırdığınız pudra şekeri ve Hindistan cevizi karışımına bulayın. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Malzemeler
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı Mısır nişastası
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı Hindistan cevizi1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üstüne bulamak için
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı Hindistan cevizi
Hazırlanışı
Hamur için un hariç bütün malzemeleri iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Yumuşak ele yapışmayan kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin. 180 derece de çatlayıp altı pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkar çıkmaz karıştırdığınız pudra şekeri ve Hindistan cevizi karışımına bulayın. Afiyet olsun 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments