KABUKLU MANDALİNA REÇELİ
Malzemeler
1 kg orta boy klamentin mandalina
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Hazırlanışı
Mandalinaları yıkayın. Derin bir tencerede kaynayan suya mandalinaları bütün halde atıp 5-6 dakika kaynatın. Sudan çıkardığınız mandalinaları soğuk suya alın. Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
3 gün boyunca her sabah ve akşam soğuk suyla suyunu değiştirin. Bekleme süresince balkon gibi daha serin bir yeri tercih etmenizi tavsiye ederim. Zirâ sıcak ortamda, bekleme süresinin sonuna doğru mandalinalar bozulmaya başlayabilir
3. günün sonunda bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Şeker kaynarken mandalinaları ortadan ikiye bölün. Daha fazla parçaya da bölebilirsiniz fakat o zaman mandalinalar pişerken daha fazla dağılabilir. Çekirdeklerini ince uçlu bir bıçak yardımıyla çıkarın. 5-6 adet çekirdeği kıvam vermesi için reçel şurubuna ekleyin.
Baklava şerbeti kıvamına gelen şuruba, bölünmüş mandalinaları ekleyin. Bu esnada tereyağını ve limon tuzunu da ilave edin. Ara sıra karıştırarak orta harlı ateşte suyu kıvam alana kadar pişirin reçelin suyu ip gibi uzadığında kıvamı olmuş demektir.
. Reçeli ocaktan alıp mandalinaları kavanoza yerleştirin üzerini kalan şurupla tamamlayın. Soğuyunca ağzını kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Afiyet şifa olsun.
NOT:İkram ederken her parçayı bıçakla 4'e bölmenizi tavsiye ederim. 'a tesekkurler.
Malzemeler
1 kg orta boy klamentin mandalina
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Sponsorlu Bağlantılar
1 çay kaşığı tereyağı (köpürmemesi için)Hazırlanışı
Mandalinaları yıkayın. Derin bir tencerede kaynayan suya mandalinaları bütün halde atıp 5-6 dakika kaynatın. Sudan çıkardığınız mandalinaları soğuk suya alın. Bu işlemi 2 kez tekrarlayın.
3 gün boyunca her sabah ve akşam soğuk suyla suyunu değiştirin. Bekleme süresince balkon gibi daha serin bir yeri tercih etmenizi tavsiye ederim. Zirâ sıcak ortamda, bekleme süresinin sonuna doğru mandalinalar bozulmaya başlayabilir
3. günün sonunda bir tencereye şeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın. Şeker kaynarken mandalinaları ortadan ikiye bölün. Daha fazla parçaya da bölebilirsiniz fakat o zaman mandalinalar pişerken daha fazla dağılabilir. Çekirdeklerini ince uçlu bir bıçak yardımıyla çıkarın. 5-6 adet çekirdeği kıvam vermesi için reçel şurubuna ekleyin.
Baklava şerbeti kıvamına gelen şuruba, bölünmüş mandalinaları ekleyin. Bu esnada tereyağını ve limon tuzunu da ilave edin. Ara sıra karıştırarak orta harlı ateşte suyu kıvam alana kadar pişirin reçelin suyu ip gibi uzadığında kıvamı olmuş demektir.
. Reçeli ocaktan alıp mandalinaları kavanoza yerleştirin üzerini kalan şurupla tamamlayın. Soğuyunca ağzını kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde saklayın.
Afiyet şifa olsun.
NOT:İkram ederken her parçayı bıçakla 4'e bölmenizi tavsiye ederim. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments