Yumuşak Maraş Çöreği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

15 Aralık 2019 Pazar

Yumuşak Maraş Çöreği

Sponsorlu Bağlantılar
Yumuşak Maraş Çöreği
Malzemeler: 
1 kg un
400 gr tereyağ
çörek otu
Tuz
Sponsorlu Bağlantılar
su ve 1 paket instant maya
Yapilisi:
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.Çörek merdanesiyle 1 cm kalınlığında açalım.






Herkeste bu merdaneden bulunmayabilir,
Onun içinde bezelerimizi normal merdaneyle 10cm çapinda  açip çatalla sekil verebiliriz,
Fırınımızı önceden en yüksek derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız çöreklerimizi fırın tepsisine diziyoruz,tepsiyi yağlamamıza gerek yok.Tepsimizi fırının en alt katına yerleştiriyoruz,çöreklerin  altları kızarınca diger tarafınıda çevirip kızarmasını sağlıyoruz,çöreklerimizin kıtır kıtır olmamasına dikkat etmeliyiz...
Afiyet olsun...mihribanemir'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments