Yumuşak Maraş Çöreği
Malzemeler:
1 kg un
400 gr tereyağ
çörek otu
Tuz
Yapilisi:
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.Çörek merdanesiyle 1 cm kalınlığında açalım.
Herkeste bu merdaneden bulunmayabilir,
Onun içinde bezelerimizi normal merdaneyle 10cm çapinda açip çatalla sekil verebiliriz,
Fırınımızı önceden en yüksek derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız çöreklerimizi fırın tepsisine diziyoruz,tepsiyi yağlamamıza gerek yok.Tepsimizi fırının en alt katına yerleştiriyoruz,çöreklerin altları kızarınca diger tarafınıda çevirip kızarmasını sağlıyoruz,çöreklerimizin kıtır kıtır olmamasına dikkat etmeliyiz...
Afiyet olsun... 'e tesekkurler.
Malzemeler:
1 kg un
400 gr tereyağ
çörek otu
Tuz
Sponsorlu Bağlantılar
su ve 1 paket instant mayaYapilisi:
Bütün malzemeler karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurumuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayıralım.Çörek merdanesiyle 1 cm kalınlığında açalım.
Herkeste bu merdaneden bulunmayabilir,
Onun içinde bezelerimizi normal merdaneyle 10cm çapinda açip çatalla sekil verebiliriz,
Fırınımızı önceden en yüksek derecede ısıtıyoruz. Hazırladığımız çöreklerimizi fırın tepsisine diziyoruz,tepsiyi yağlamamıza gerek yok.Tepsimizi fırının en alt katına yerleştiriyoruz,çöreklerin altları kızarınca diger tarafınıda çevirip kızarmasını sağlıyoruz,çöreklerimizin kıtır kıtır olmamasına dikkat etmeliyiz...
Afiyet olsun... 'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments