Sponsorlu Bağlantılar
Besmeç Tarifi-Bulgur Köftesi
Malzemeler
4 su bardağı ince bulgur (duru markası)
3 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı sıcak su
200 gr yumuşak tereyağ
700 gr yağsız dana kıyma(iki kez çekilmiş)
200 gr kuyruk yağ kıyması
2 tane iri soğan
3,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
Tuz
Pul biber
karabiber
Yoğururken ilave edilmesi gereken
1 /2 su bardağı soğuk su
Yapılışı
Bulguru, irmiği geniş biraz derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave edip karıştırınız.10-13dk üzerine bir tepsi kapatıp bekletiniz.Soğanları ince ince doğradıktan sonra bulgura ilave ediniz.Sonra salçasını, tuzunu, pul biberi, karabiberi ilave edip yoğuralım. bulgurlar dişe gelmeyecek) gelene kadar yoğuruyoruz. Sonrasında kontrollü yarım su bardağı su ilavesi ve oda ısısında yumuşamış tereyağ ilave edilir.Kıvam alınca köftemize kıyma ilavesi yapılır. Bulgur ve et özdeşindeyse kadar yoğurulmaya devam edilir..Bulgurlar dişe gelmeyecek.
Mandalina biraz büyük parça koparıp iki elimizle ezelim. Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsinizYapışmaz tavada az sıvı yağ kızartıyoruz. Tercihe göre fırında kullanılabilir.
Afiyet olsun.
‼️Püf Noktası
Besmeç bulgur köftesinin en önemli püf noktası yoğurulma kısmı. Bulgurlar dişe gelmeyecek şekilde yoğuralım. 'a tesekkurler.
Malzemeler
4 su bardağı ince bulgur (duru markası)
3 yemek kaşığı irmik
3 su bardağı sıcak su
200 gr yumuşak tereyağ
700 gr yağsız dana kıyma(iki kez çekilmiş)
200 gr kuyruk yağ kıyması
2 tane iri soğan
3,5 yemek kaşığı dolusu domates salçası
Tuz
Pul biber
karabiber
Yoğururken ilave edilmesi gereken
1 /2 su bardağı soğuk su
Yapılışı
Bulguru, irmiği geniş biraz derin bir kaba alıp üzerine sıcak su ilave edip karıştırınız.10-13dk üzerine bir tepsi kapatıp bekletiniz.Soğanları ince ince doğradıktan sonra bulgura ilave ediniz.Sonra salçasını, tuzunu, pul biberi, karabiberi ilave edip yoğuralım. bulgurlar dişe gelmeyecek) gelene kadar yoğuruyoruz. Sonrasında kontrollü yarım su bardağı su ilavesi ve oda ısısında yumuşamış tereyağ ilave edilir.Kıvam alınca köftemize kıyma ilavesi yapılır. Bulgur ve et özdeşindeyse kadar yoğurulmaya devam edilir..Bulgurlar dişe gelmeyecek.
Mandalina biraz büyük parça koparıp iki elimizle ezelim. Büyüklüğünü kendinize göre ayarlayabilirsinizYapışmaz tavada az sıvı yağ kızartıyoruz. Tercihe göre fırında kullanılabilir.
Afiyet olsun.
‼️Püf Noktası
Besmeç bulgur köftesinin en önemli püf noktası yoğurulma kısmı. Bulgurlar dişe gelmeyecek şekilde yoğuralım. 'a tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments