EV USULÜ İSKENDER - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Şubat 2020 Cuma

EV USULÜ İSKENDER

Sponsorlu Bağlantılar
EV USULÜ İSKENDER
.250 dana et( dondurulmuş)ince kesmek için önemli
.1 adet tırnak pidesi
Sos için:
.1 çorba kaşığı salça
.1 çay bardağı su
Sponsorlu Bağlantılar
.1 çorba kaşığı tereyağ .eti kavurmak için:2 çorba kaşığı tereyağ .yarım çay bardağı sıvıyağ . .
Hazırlanışı:





Öncelikle dondurucuda çıkan etinizi 5 yada 10 dk sonra ince ince doğran ve geniş bir tencerenize düzgün birşekilde dizin.Eğer daha koşa sürede şişmesini istiyorsanız düdüklü tencerenizde de pişerebilirsiniz üst üste gelebilir sorun değil.Pişen etlerinizi geniş bir tavada tereyağ ve sıvıyağ ile kızarana kadar arkalı önlü pişirin.Daha sonra pidelerinizi kül küp doğrayın ve servis tabağına alt komşuma yayın ve üzerine yağ ve salça sosu hazırlamak İÇİN bi tavaya yağınızı eritin ve üzerine salçayı ve suyu katıp biraz kaynadıktan sonra pidelerin üzerine dökün ve üstüne etlerinizi serin ve tekrar tereyağ eritip servisten kısabileceği süre önce yağı dökebilirsiniz şimdiden afiyet olsun...serifenin_mutfagii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments