PATLICANLI SOĞAN KEBABI - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Şubat 2020 Cuma

PATLICANLI SOĞAN KEBABI

Sponsorlu Bağlantılar
PATLICANLI SOĞAN KEBABI
20 cm güveç ayarında👇🏻 .
.Sebzeler:3 adet patlıcan .5 adet büyük boy soğan .1 adet patates ve domates .2.3 adet biber .1.2 diş sarımsak .Yarım çay bardağı sıvıyağ .
Köftesi içl :100 gr kıyma
.1 soğan (rendelenip suyunu sıkın )
.1 tutam maydanoz .istenilen bağarat (kırmızı tozbiber,kimyon,tuz,karabiber,pulbiber)👈🏻isteğe bağlı
Sponsorlu Bağlantılar
.





Patlıcanlar şeritler halinde kesilip tuzlu suda bekledikten sonra kurulanıp sıvıyağda arkalı önlü hafif kızartılır.Soğanların alt kısmı kesilip ortadan hafif yarık açarak kesilir yarım saat kaynar suda kaynatılıp ocaktan alınır direk soğuk suya atılıp şoklanır.Elinizle dikkatlice soğanlar birbirinden ayrılır tane tane olacak şekilde.Diğer yandan kotanıza soğan ,maydanoz ve baharatlar eklenip yoğrulup küçük köfteler hazırlanır önce kuzartılmış patlıcanlara sarılıp dizilir sonrada soğanların içime koyup sarılıp dizilir.Güvecinizin kalan boş yerinede patates ve domates doğrayıp orta kalan kısma konulup üzerine sarımsak ve sıvıyağ gezdirin son olarakta salçalı su hazırlayıp üzerine dökün bi kabak ile kapatıp önceden ısıtılmış fırında 200c pişirin şimdiden afiyet olsun..serifenin_mutfagii'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments