Tahinli Cevizli Kek - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2020 Cuma

Tahinli Cevizli Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Tahinli Cevizli Kek
•3 yumurta
•1 su b. şeker
•1 su b. süt
•1 çay b. sıvı yağ
•1 çay b. tahin
Sponsorlu Bağlantılar
•Bir buçuk paket kabartma tozu
isterseniz bir paket kabartma tozu ve bir silme çay kaşığı karbonatta olabilir.






•Bir portakal kabuğu rendesi isteğe bağlı(rendenin ince tarafıyla)
•2 su b. un
•yarım su b. iri parçalanmış ceviz
•kalıbı yağlamak için tereyağı veya margarin
•kalıba serpmek için susam
su bardağı ölçüm 200 ml
çay bardağı ölçüm 125 ml




Kalıbı tereyağı veya margarinle yağlayıp her yerine bolca susam serpelim.
Bütün malzemeler oda ısısında olsun.Yumurta ve şekeri beyazlaşıp krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım.Sütü,yağı,tahini,portakal kabuğunu ekleyip az karıştıralım.Unu,kabartma tozunu eleyerek ekleyip az karıştıralım.Cevizide ekleyip yağlayıp susam serptiğimiz kalıba dökelim.




Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk kontrollü pişirelim.Fırın kapağını 30 dk kadar açmayın.Fırından almadan önce bıçak batıralım temiz çıkarsa pişmiş demektir.Fırından alıp ılıyınca ters çevirelim.Soğuduktan sonra servise hazırdır afiyet olsun.deryadan_tarifler'e tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments