BAKLAVALIK YUFKA İLE CEVİZLİ KADAYIF SARMA - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

26 Mayıs 2020 Salı

BAKLAVALIK YUFKA İLE CEVİZLİ KADAYIF SARMA

Sponsorlu Bağlantılar



BAKLAVALIK YUFKA İLE CEVİZLİ KADAYIF SARMA
Malzemeler;
-18 adet baklavalık yufka
Sponsorlu Bağlantılar
-1,5 su bardağı çiğ kadayıf
-1,5 su bardağı kırılmış ceviz
Üzeri için;
-1 paket margarin(Arzu’ya göre tereyağ)
-Yarım çay bardağı sıvı yağ




Şerbeti için;
-3,5 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı;
İlk olarak şerbeti hazırlayalım.Su ve şekeri tencereye alıp kaynatalım.Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.




Öncelikle tencerede margarini eritelim.Sıvıyağı ilave edip karıştıralım.Kadayıfları dondurucuda donduralım.Çıkarır çıkarmaz hemen ufalayalım.Dilerseniz bıçaklada doğraya bilirsiniz.Ama bu yöntem en kolayı.Cevizi ilave edip erittigimiz yağdan 2-3 kaşık döküp karıştıralım.1 adet baklavalık yufkayı tezgaha açalım.



Fırçayla yağımızdan her tarafına sürelim.2 . yufkayı üzerine serip bir kenarına kadayıflı harcımızdan koyup sıkıca rulo şeklinde kapatalım.(Bu aşamada yufkalarımızın poşetinden 2 şer 2 şer çıkarıp poşeti tekrar kapatalım.Baklava yufkası çok çabuk kuruyor)9 adet rulo yufkamızı tepsiye dizip kalan yağı üzerlerine sürelim.



Eşit oranda keserek önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim.Fırından çıkan sıcak baklavamızı soğuk şerbetiyle buluşturalım.3-4 saat dinlendirdikten sonra servise hazır.1 gün sonra bütün şerbetini çekmiş oluyor.Afiyet olsun.yemek_kelebegi'ne tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments