GÜL BÖREĞİ
.Sos 5 adet yufka için:1 çay bardağı yoğurt suyu👈🏻ben ev yapımı kullanıyorum.
1 çay bardağı sıvı yağ .
Sponsorlu Bağlantılar
Kıymalı iç malzeme:.200 gr kıyma
.1 adet soğan
.yarım çay bardağı sıvıyağ
.Bir tutam maydanoz
.Tuz,kırmızı toz biber,karabiber👈🏻bir çay kaşığı..
.Hazırlanışı:Tavada sıvıyağı soteledikten sonra üzerine kıymayı atıp iyice birbirinden ayrılana dek kavurun ocaktan almaya yakın baharatları ve maydanozu ekleyip şöy bi karıştırdıktan sonra ocaktan alın.Yufkanızı önce tek katını sostan heryerine sürün daha sonra şeritler halinde kesin iç malzemeden koyup karşılıklı içe doğru sarıp ortadan ikiye kesin.Tepsinize yerleştirip üzerine kalan sosunuzun içine yumurta sarısı ilave edip üzerine sürün çörek otu serpin önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin..serifenin_mutfagii'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments