Asla Erimeyen Çıtır Çıtır Fasulye Turşusu Tarifi
1 kg taze fasulye
10-12 diş sarımsak mismutfak
2 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
2 tatlı kaşığı silme şeker
2 çay bardağı sirke
Sıcak su
2 adet 1 litrelik kavanoz
İlk olarak yıkadığımız fasulyelerin baş kısımlarını temizleyelim. Bir kaseye soğuk su alalım.
Derin bir tencereye su koyalım ve kaynatalım. Kaynayan suda fasulyelerimizi haşlayalım ve haşlanan fasulyeleri soğuk su doldurduğumuz kaseye alalım. Haşlamak için 2,5-3 dakika yeterli olacaktır.
Kabuklarından temizlediğimiz sarımsakları küçültelim. Kavanozlara ilk sarımsaklardan biraz ekleyelim. Daha sonra fasulyeleri kalınca bir deste elimizde toplayalım ve kavanoza yerleştirelim.
Kavanozda kalan boşlukları çok bastırmadan fasulye ile dolduralım. Üst kısmına biraz daha sarımsak yerleştirelim.Her bir kavanoza tepeleme yemek kaşığı tuzu, şekeri ve sirkeyi ekleyelim. Daha
sonra kaynar suyu boğaz kısmına gelecek kadar dolduralım.Kapaklarını sıkıca kapatalım ve soğumasını beklemeden ters çevirelim. Soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp serin ve güneş görmeyen bir yerde muhafaza edelim.Afiyet olsun!
Tarifimizi beğendiyseniz ve daha fazla bu tarz tarifleri görmek istiyorsanız beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın.
Hiç yorum yok:
comments