Etli Nohut Yemeği - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Mart 2019 Çarşamba

Etli Nohut Yemeği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar





Etli Nohut yemeği Tarifi
Yarım kilo kuşbaşı doğranmış et
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı salça
Tuz
Pul biber
Etli Nohut Tarifinin yapılışı 
Eti kuşbaşı doğrayarak yumuşayana kadar kısık ateşte kendi suyunda pişirin.sonra suyu çekilen kuşbaşı etimize
Soğanları yemeklik doğrayarak sıvı yağla birlikte ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı, tuzunu, pul biberini ilave edip 2 dakika daha kavurun.
Haşlanmış etleri ve haşlanmış nohutu da ilave ederek bir kaç kez karıştırın.
Daha sonra üzerlerine çıkacak kadar yaklaşık 6 su bardağı kaynamış su koyup beraber biraz daha (15 -20 dakika kadar) kaynattıktan sonra ocağı kapatabilirsiniz.. Afiyet olsun…hatayliyimutfaktayim'a tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments