TARAK TATLISI
Malzemeler 💟1 çay bardağı irmik
💟1 çay bardağı yoğurt
💟1 çay bardağı sıvı yağ
💟1 çay bardağı pudra şekeri
💟1 çay bardağı hindistan cevizi
💟100 gr tereyağı
💟1 adet yumurta .sarısı üzerine ayrılcak
💟1 paket vanilya
💟1 paket kabartma tozu
💟Aldığı kadar un
İÇİNE 1çay bardağıçekilmiş badem
Şerbeti
💟4,5 su bardağı şeker
💟4 su bardağı su
💟Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Yoğurma Kabına irmiği pudra şekerini yoğurdu yumurtayı hindistan cevizini oda sıcaklığında yumuşak tereyağını vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım uzunlamasına yuvalayalım hamuru tarağın üzerine bastırıp yayalım Harcını koyalım ve hamurun ağzını kapatalım. iki ucunu bitiştirelim
yağlanmış tepsiye dizelim.Yumurta sarısını sürüp ortalarına badem koyalım
170 derece fırına verelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için
Tencereye şeker ve suyu dökelim, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim. Şerbet biraz koyulaşınca altını kapatalım soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet olsun (Bu mazemeden 30 tane çıkıyor)'e tesekkurler.
Malzemeler 💟1 çay bardağı irmik
💟1 çay bardağı yoğurt
💟1 çay bardağı sıvı yağ
💟1 çay bardağı pudra şekeri
💟1 çay bardağı hindistan cevizi
Sponsorlu Bağlantılar
💟1 su bardağına yakın badem üzeri için💟100 gr tereyağı
💟1 adet yumurta .sarısı üzerine ayrılcak
💟1 paket vanilya
💟1 paket kabartma tozu
💟Aldığı kadar un
İÇİNE 1çay bardağıçekilmiş badem
Şerbeti
💟4,5 su bardağı şeker
💟4 su bardağı su
💟Birkaç damla limon suyu
Yapılışı
Yoğurma Kabına irmiği pudra şekerini yoğurdu yumurtayı hindistan cevizini oda sıcaklığında yumuşak tereyağını vanilya ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım uzunlamasına yuvalayalım hamuru tarağın üzerine bastırıp yayalım Harcını koyalım ve hamurun ağzını kapatalım. iki ucunu bitiştirelim
yağlanmış tepsiye dizelim.Yumurta sarısını sürüp ortalarına badem koyalım
170 derece fırına verelim. Üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Şerbeti için
Tencereye şeker ve suyu dökelim, kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyelim. Şerbet biraz koyulaşınca altını kapatalım soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökelim. Şerbetini çekince servis edelim.
Afiyet olsun (Bu mazemeden 30 tane çıkıyor)'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments