El Açması Aynı Tepside 3 Farklı Şekil Baklava - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Ağustos 2019 Salı

El Açması Aynı Tepside 3 Farklı Şekil Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
El Açması Aynı Tepside 3 Farklı Şekil Baklava
Hamuru İçin
100 gr oda sıcaklığında margarin yada tereyağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi(Elma sirkeside olur)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
Sponsorlu Bağlantılar
1 su bardağı su
1 yumurta
6 su bardağı un
👉🏻👉🏻İç malzemesi için
Ceviz






👉🏻👉🏻Hamuru Açmak İçin
Nişasta(buğday veya mısır)
👉🏻👉🏻Üzeri İçin
250 gr eritilmiş tereyağı
👉🏻👉🏻Şerbeti İçin
4,5su bardağı su(200 ml bardak ölçüm)
4,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon
Not:Hamur için bütün malzemeyi ekleyip orta sertlikte kıvamlı bir hamur elde edin150 grlık bezelere ayırdım.(Eğer büyük açamıyorsanız bezeleri küçültebilirsiniz)Bezelerimi nişastaya bulayıp kahve tabağı büyüklüğünde açıp 1 gece dinlendirdim.Zamanınız daha az ise en az 2 saat dinlendirin.Ben bu 40 cm lik tepsi için 150 gr dan 5 beze kullandım.1 beze ay kısmı için,2 beze burma kısmı için,2 beze de sarma şekli için kullandım.Geriye kalan bezelerinizi buzukta ,yada buzdolabında 3 gün kadar saklayabilirsiniz.
Not:Tatlıda şerbetide sıcak olacak şekilde şerbetleyiniz.bera.tatlidunyasi'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments