Ispanaklı mini poğaça
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
İç harcı için
400 gr ıspanak
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
Bir küçük limonun suyu
Tuz ve zeytin yağı
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz ıspanaklari yıkadıktan sonra doğrayıp derin bir kasenin içine alalım soğanı çok ince şekilde doğrayıp (robottanda geçirebilirsiniz) ıspanaklarin olduğu kaseye alın uzerlerine susmak, nar eskisi, tuz ve zeytinyağı döküp iyice harmanladiktan suyunu salmasi için bir kenarda bekletelim.
Hamuru için bütün kuru malzemeleri hamuru yoguracagimiz kabin içine alıp karıştırın sonrasında yağ ve suyunu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoguralim uzerini kapatıp hamur iki katı oluncaya kadar mayalandiralim. Hamur mayası gelince iç harcimizi bir süzgece alıp fazla suyunu alalım hamuru ister ikiye bölüp isterseniz tamamını hafif unlu zeminde yarım cm kalınlığında açalım bir bardak veya yuvarlak bir kalipla kesip iç harcını koyup üçgen olucak şekilde kapatalım üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısınmış 200 derece fırında uzerleri kizarincaya kadar pişirelim fırından alınca uzerlerine fırça yardımı ile tekrar zeytinyağı sürüp servis edebilirsiniz afiyet olsun turkse.catering'e tesekkurler.
3 su bardağı un
2 yemek kaşığı süt tozu
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Sponsorlu Bağlantılar
Yarım çay bardağı sıvı yağYeterince ılık su
İç harcı için
400 gr ıspanak
1 büyük kuru soğan
3 yemek kaşığı sumak
1 yemek kaşığı dolusu nar ekşisi
Bir küçük limonun suyu
Tuz ve zeytin yağı
Öncelikle iç harcını hazırlıyoruz ıspanaklari yıkadıktan sonra doğrayıp derin bir kasenin içine alalım soğanı çok ince şekilde doğrayıp (robottanda geçirebilirsiniz) ıspanaklarin olduğu kaseye alın uzerlerine susmak, nar eskisi, tuz ve zeytinyağı döküp iyice harmanladiktan suyunu salmasi için bir kenarda bekletelim.
Hamuru için bütün kuru malzemeleri hamuru yoguracagimiz kabin içine alıp karıştırın sonrasında yağ ve suyunu ilave edip hafif ele yapışan bir hamur yoguralim uzerini kapatıp hamur iki katı oluncaya kadar mayalandiralim. Hamur mayası gelince iç harcimizi bir süzgece alıp fazla suyunu alalım hamuru ister ikiye bölüp isterseniz tamamını hafif unlu zeminde yarım cm kalınlığında açalım bir bardak veya yuvarlak bir kalipla kesip iç harcını koyup üçgen olucak şekilde kapatalım üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısınmış 200 derece fırında uzerleri kizarincaya kadar pişirelim fırından alınca uzerlerine fırça yardımı ile tekrar zeytinyağı sürüp servis edebilirsiniz afiyet olsun turkse.catering'e tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments