Bal Badem Tatlısı - Lezzetli Sunumlar

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mayıs 2020 Çarşamba

Bal Badem Tatlısı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar




Bal Badem Tatlısı
MALZEMELER
125 gr margarin 
2 adet yumurta 
Yarım bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Aldığı kadar un(Yaklaşık 3,3-5 su bardağı)
Şerbeti için;
2,5 su bardağı toz şeker 
3 su bardağı su
YAPILIŞI




Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz.Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatıyoruz.Yaklasik beş dakika kadar kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.Hamuru için verilen malzemeleri karıştırıp yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarliyoruz ve haşhaşa buluyoruz.Firin tepsisine dizip üzerlerine badem batırıyoruz.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Firindan çıkan tatlilarin ilk sıcağı çıktıktan sonra soğumuş olan şerbeti döküyoruz.Tatlilar şerbetini çabuk çekiyor.Serbetini çeken tatlıları servis edebilirsiniz.sunum_agaci'na tesekkurler.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments