Boşnak Mantısı
Hamuru için:
Sponsorlu Bağlantılar
2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ele yapışmayan bir hamur yoğurun 15 eşit parçaya bölün ve 30 dk dinlendirin
Aralarına sürmek için 125 gr erimiş tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
Soğan,kıyma,karabiber,kırmızı biber, kırmızı toz biber ve tuz koymayla soğanı sıvıyağda kavurup baharatlarını ilave ediyoruz
Dinlenen hamurların hepsini tabak büyüklüğünde açıyoruz aralarına 1 yemek kaşığı tereyağından sürüyoruz hamurları üst üstte koyup elimizle açıyoruz çok ince olmasın
Açılan hamuru kareler halinde kesip içine 1 tatlı kaşığı kıymalı harçtan koyup kare şeklinde kapatıp tepsiye diziyoruz kalan yağdan üzerine sürüyoruz 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz☺️sibelbaturoglu'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments