Sucuklu Kaşarlı Simit Poğaça
Sponsorlu Bağlantılar
2 su bardağı süt1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı tuz
Aldiği kadar un
Iç malzemesi
Sucuk ve kaşar
Üzeri için
1 yemek kaşığı pekmez
1.5 çay bardağı su
Susam
Yoğurma kabına mayayı şekeri ve ılık sütü alıp 10 dk mayanın kabarması için bırakıyoruz.
Mayamız kabardiktan sonra yağ tuz sıvı yag ve yumurtaları da ekleyip iyice karıştırıyoruz.un ilave edip yoğuruyoruz yumuşak bir hamur olacak iyice yoğurmak gerekiyo.iyice yoğurduktan sonra kabimizin ağzını streç le iyice kapatıyoruz hava almayacak şekilde ve mayalanmaya bırakıyoruz.hamurumuz iki katına çıkınca mayalanmış demektir.
Pekmez ve suyu karıştırıyoruz iyice açıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan bezeler yapip merdane ile açıyoruz içine sucuk ve kaşar koyup iki yanını içine alıp sarıyoruz ve pekmezli suya batirip sonra susama batirip tepsimize aliyoruz.istediginiz şekilde yapabilirsiniz.butun hamuru aynı şekilde yapıp tepsiye alıyoruz önceden işittiğimiz 180 derece fırınımızda pişiriyoruz.
Buzlugada atabilirsiniz çıkarıp isittiginizda içindeki kasar aynı yeni fırından çıkmış gibi akışkan bi kivam da olacak taze gibi.
AFİYET OLSUN'na tesekkurler.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
comments